Légy önző!

Ha Te nem teszed magad az első helyre a saját életedben, akkor sajnos az a rossz hírem van, hogy más sem fog Téged elsőként kezelni!

Légy önző!

Mielőtt felszáll a repülőgép a stewardessek elmondják a biztonsági előírásokat és azt is, hogy mit kell tenni veszély esetén. Ha a nyomás csökken a repülőgépben, akkor maszkok ereszkednek le a fejünk magasságában és az a szabály, hogy először mindenkinek saját magának kell feltenni a maszkot, amin keresztül levegőt kap, csak utána tudunk segíteni a mellettünk levőknek.

Mi történne, ha először másra adnánk fel a maszkot és utána magunkra?

Valószínűleg elájulnánk, és nem tudnánk már se magunknak se senki másnak segíteni.

Többször hallom sokaktól, hogy nem akarunk önzőek lenni, mert akkor mit gondolnak rólunk mások, vagy  mi mit gondolunk saját magunkról. Ez érdekes. Mert ha nem vagyunk önzőek, akkor amint azt a repülős példa is mutatja, rossz esetben életveszélybe kerülhetünk. Ha nem gondoskodunk a saját szükségleteinkről, evés, alvás, akkor nem csak magunknak ártunk, de másokat sem fogunk tudni támogatni.

Tehát legyél az első a saját életedben!

 • Egyél egészséges ételeket!
 • Ne a divat után menj!
 • Figyeld meg, mi tesz jót neked és mi nem!
 • Pihenj, aludj eleget!
 • Meditálj, amikor csak teheted!
 • Töltődj fel, úgy, ahogyan a legjobban tudsz! Séta, olvasás, sport, amitől tudod, hogy utána több energiád lesz!

Amikor Te jól vagy, akkor tudod támogatni azokat is, akiket szeretsz! És hogy miért?

 • Mert harmonikus és vidám vagy, mosolyogsz másokra!
 • Kedves gesztusokkal kedveskedhetsz a párodnak, gyerekednek, barátaidnak!
 • Meg tudod hallgatni, azt, aki éppen nehéz életszakaszban van!
 • Támogatni tudod, akit csak szeretnél!

Miért tudod ezt megtenni? Mert van miből adnod!!!

Az érzelmi bankszámládon bőven van „egyenleg”, azaz van erőd, kedved és lehetőséged segíteni másoknak! Tehát ha „önző” vagy és először magaddal foglalkozol, akkor ezzel magadnak és még másoknak is segítesz! Ha viszont kimerült vagy, akkor ingerült leszel, rosszkedvű, majd előbb utóbb beteg, mert a szervezetednek szüksége van feltöltődésre ugyanúgy, mint a telefonodat is fel kell töltened, ha lemerült. Ilyen egyszerű!

Ha lemerültél töltődj

Ha ehhez el kell vonulnod pár napra, akkor tedd ezt, mert ezzel segítesz a legtöbbet magadnak és másoknak is! Azt, hogy mikor van szükséged töltődésre, azt csakis Te tudod megérezni, ezért magadra kell figyelni, hogy ráérezz, még mielőtt sírva vagy betegen fekszel otthon és nem tudod mi is a baj, hiszen nem történt semmi!

Legalábbis semminek tűnik, bár napi 8-10 órát dolgozol, este bevásárolsz és főzöl, takarítasz, aztán ott vannak a gyerekeid, a párod, a családod… és hol is vagy TE?

Hát ez az, elvesztél!

Elveszítetted önmagadat! Érdemes megkeresni hova lettél, érdemes figyelni magadra, mert ha Te nem teszed magad az első helyre a saját életedben, akkor sajnos az a rossz hírem van, hogy más sem fog Téged elsőként kezelni! Azért sem, mert a Te életedben Te vagy a Főnök, te irányítasz, de döntesz, hogy merre menj, mit csinálj, Te érzed és tudod, hogy mi a jó Neked! Ezt a felelősséget át lehet tolni másra, de attól még nem változik semmi! Lehet hibáztatni másokat, de nem sok értelme van!

Mert ha a felelősséget vállaljuk, akkor vesszük észre, hogy a változtatás lehetősége is a mi kezünkben van!

Vedd a kezedbe az életedet! Figyelj magadra! És bármire képes vagy, amit csak szeretnél!

Szeretettel:

Veronika

1 thought on “Légy önző!”

 1. … amikor jön a “hűűűhaaaaa” érzés…, amikor rájössz, hogy ez milyen igaz… no, akkor kezded átrendezni (főleg) a fejedben a dolgokat! Amikor rájössz, hogy csak a tükröt láttad és már bőven itt volt az ideje, hogy a méltatlankodás helyett, észre vedd, hogy a saját hozzáállásodon kell változtatni, vagyis magadat kell az első helyre helyezni és akkor kb. minden ezzel kapcsolatos problémád megoldódik.
  Számomra, már csak “hab a tortán” , hogy a veled való (teljesen más témával kapcsolatos) beszélgetés közben jött, ez a “hűűűűhaaaaa” érzés. Persze, idő kell, hozzá, hogy sikerüljön magunkat az első helyre helyeznünk, de hálás vagyok Neked (és a Sorsnak), hogy általad indultam el ezen az úton.
  Köszönök Mindent és további sok sikert kívánok az életben <3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük