Amióta rendszeresen tartom az élő videóimat nagyon sok kérdést, és visszajelzést kaptam Tőletek. Hálás vagyok, hogy ilyen sokan érdeklődtök az önismeret iránt, mert hiszem, hogy e nélkül nem lehet boldog életet élni.

Amikor reggel felébredtem, akkor azon gondolkoztam, hogyan fogom elindítani ezeket a mai gondolatokat, és megmondom őszintén, nem indult jól a napom. Nagyon fáradtan keltem, túl korán felébredtem, egy csomó lelki folyamat zajlott bennem, és így nagyon fáradtnak éreztem magam. Először arra gondoltam, hogy ezt el kell tüntetni, ezt nem láthatja senki, fittnek kell lennem, és jól kell kinéznem, és minden tökéletes kell legyen.

Aztán beleéreztem ebbe az egészbe, hogy pont azt szeretném, illetve pont azzal szeretnék hiteles maradni, saját magam és a többi ember számára, akik hozzám fordulnak és akiknek segíteni szeretnék, hogy igenis a tökéletesség az valójában egy illúzió.

Ugye a social média felületeire is azt tesszük ki, hogy mennyire jól nézünk ki, hogy mennyire fittek vagyunk. Nyilván senki nem fogja megosztani azt, amikor nagyon szomorú, vagy nagyon ritkán osztják meg az emberek.

De hogy a nőiességnek is van egy ilyen oldala, hogy bizony nőként sem lehetünk tökéletesek sem anyaként, sem társként, sem emberként, mert vannak olyan élethelyzetek, amikor egyszerűen nem indul jól a napunk, és hogy ez teljesen rendben van. Azt gondolom, hogy ezt igenis vállalhatjuk, hogy a mai napon nem indult olyan jól, de kihozom belőle a legtöbbet. És igenis akkor is szeretem magam, amikor éppen nem úgy áll a hajam, ahogy szerettem volna. Nem sikerült jól a sminkem, vagy nem is volt kedvem sminkelni, felkelni se volt kedvem. Úgy érzem, hogy most nem is tudom, borongós napom van, fáradt vagyok, és ez teljesen rendben van. Az újrakezdésnek is pont ez a lényege, hogy nem attól új ez az egész mostani energia, hogy minél tökéletesebb lesz, viszont attól új, hogy tényleg elkezdünk elengedni nagyon sok mindent .

De valójában az újrakezdéstől mit is várunk?

Az a kérdés, hogy mit vársz magadtól, amikor azt mondod, hogy lezárult egy életszakasz, történt valahogy valami az elmúlt években, de szeretnéd most máshogy csinálni, mert rájöttél, mondjuk akár az otthon töltött idő alatt, hogy mi az, ami téged szolgál, mi az, ami támogat és mi az, amire egyáltalán nincsen szükséged.

Mert az egyszerűen nem jó neked!

Nézzük meg azt az oldalt az anyai minőségeken belül, hogyan tudjuk használni a női energiákat és a női tapasztalatokat.

Kislányként az első példáink, az édesanyánk, illetve nagymamáink, akiket látunk, ők milyen szerepben hogyan élnek. Emlékszem, gyakorlatilag mindkét nagymamámat elsősorban anyának láttam, elsősorban valakinek, aki a házimunkát végzi, aki kertészkedik, aki megsüti, megfőzi az ebédet, de valahol azért az is megmutatkozott, mikor templomba mentek, akkor igenis felöltöztek csinosan, megcsinálták a hajukat, felvették a szép ruhájukat. Így indultak el otthonról.  Ahogyan léptek, ahogyan sétáltak, már ott megjelent a női energia egy része. A kecsesség, a finomság.

A mi szempontunkból ez azért nagyon fontos, mert kislányként látjuk ezeket a mintákat, látjuk, hogy milyen anyai-női minőségek vannak. Ugyan gyerekkorban nem tudjuk megfogalmazni, csak azt látjuk, az anyukánk vagy a nagymamánk működik valahogy. Ilyenkor szívjuk magunkba a tudást, az ő példáikon keresztül.

És onnantól kezdve, hogy már a születésünk, fogantatásunk pillanatában megkapjuk ezeket a géneket tőlük, illetve ugye sejtszinten, sejtmemória szinten mindenféle információt továbbadnak nekünk, sok-sok generációra visszamenőleg, ezért pontosan él a fejünkben majd egy kép, hogy milyen felnőtt nők szeretnénk lenni.

Van, aki már 3 éves kora óta, az esküvőjére készül. Van, aki azt látja, hogy az ő szülei nagyon fókuszálnak a karrierre, és ezért felnőtt korukban inkább ők is azt szeretnénk megvalósítani, abban szeretnének kiteljesedni. És olyan emberek is vannak, akik szeretnének az életük minden területén boldogulni, mindenből a legtöbbet kihozni.

Az újrakezdés tehát, egy olyan élethelyzet, amikor látod, leszűröd a tanulságokat, az előző életszakaszban ez vagy az nem úgy működött, ahogy szeretted volna, és kitalálsz magadnak új célokat, új irányt.

Nagyon nehéz levetkőzni az örökölt és tanult anyai-női mintákat. Az önismereti utunkon eleinte csak a hibákat látjuk. Azt, hogy mit kellett volna máshogy tennie a családunknak. Aztán idővel látni kezdjük, hogy voltak dolgok, amik nem működtek, vagy nem voltak jók, de bizony voltak olyan vonalak, olyan érzések, olyan szokások, mondjuk az anyai felmenőinknek az életében, ami igenis, hogy tudná támogatni az életünket, hogyha rálátnánk, felfedeznénk magunkban őket.

Rengeteg dolgot örököltünk, hozunk a genetikánkban, ami jó, ami hasznos, ami fontos, ami segít bennünket. És vannak olyan mintáink is, amikről hogyha elkezdünk beszélgetni ismerősökkel, barátokkal, mélyebb lelki témákról, akkor lehet ami nekünk természetes, az a másik számára ismeretlen. Ez azért jó, mert tudunk egymástól is tanulni. Mi hoztunk egyfajta mintát, a barátnők, ismerősök, rokonok hoztak egy másfajta mintát, ezért nagyon jól tudnánk egymást támogatni ezekkel a mintákkal. Saját életünkből vett példákkal.

Amikor előhozzuk ezeket a genetikában benne levő örökölt női mintákat, akkor ezzel rengeteget tudunk segíteni a mostani életünkben saját magunknak, és rengeteget tudunk segíteni a kislányainknak, vagy a kisfiainknak, akik látják, hogy hogyan működik egy egészséges női minta, milyen mikor a női és férfi energiák egyensúlyban vannak, és egyszerűen jól működünk.

Nagyon fontos, hogy akik tényleg akármilyen új életszakaszba kezdenek, gyereket szeretnének, egy új dolgot szeretnének létrehozni, munkahelyet váltanak, a párkapcsolatokat szeretnék feljavítani, vagy épp valakit el szeretnének engedni, akkor meg tudják tanulni működtetni a lágy női energiákat. Egy ilyen élethelyzetet fejből nem lehet megoldani!

Tehát valóban szükségünk van arra, hogy befogadóvá váljunk, és ez nagyon fontos, hogy ilyenkor a női energiáinkat mozgósítsuk.

Mire van szükséged most az újrakezdéshez?

Lehet, hogy új emberi kapcsolatokra van szükséged, mert lehet, hogy a mostani kapcsolatoknak egy részének ugye lejárt a szavatossága. Tehát nem támogatjátok már egymást most itt ebben az életszakaszban. És érdemes ilyenkor nyitott szemmel járni, mert ha megnyitod magad arra a lehetőségre, hogy új baráti kapcsolatok, üzleti kapcsolódások, ismeretségek születnek, akkor meg fogod találni azokat az embereket, akikkel együtt tudsz dolgozni és akik tudják támogatni a te életutadat és te is az övükét.

Ez nagyon fontos, hogy végig kell magadban gondolni, hogy azért, mert egy emberi kapcsolat a másik embernek jó, neked is jó-e a kapcsolódás?
Neked mit jelent az újrakezdés?

Nézd meg az újrakezdésről szóló videómat a Youtube csatornámon is!
https://www.youtube.com/watch?v=lhte32x6fHM

Veronika
+36205269111
ujraosszhangban@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük