Kell a szünet

 

 

Amikor elindulsz az úton, hogy megismerd önmagad onnantól kezdve az addigi életed teljesen a feje tetejére áll. Azonban még mielőtt belemerülnénk a részletekbe tegyünk fel néhány kérdést. Az élet, amit látszólag magunk mögött hagyunk, az milyen élet is volt pontosan?

  • Mennyi volt benne a boldogság?
  • Volt-e benne szeretet magunk és mások iránt?
  • Mennyire tettük, azt, amit szívből szerettünk volna?
  • És vajon meghallottuk-e azt, hogy mit is mond a szívünk?

Ezek nem könnyű kérdések, de az „önismeret útja” sem könnyű. Viszont nagyon is megéri elindulni rajta! Kezdjünk is bele!

A megszokott régi életünk

Ha azt érzed valahol legbelül, hogy nem vagy boldog, hogy sok benned a harag, a feszültség, akkor miért olyan nehéz ezt hátra hagyni?  Azért, mert az eddigi életedet már megszoktad…!?

Tudod, hogy a szüleiddel való kapcsolat sokszor felületes, tudod és érzed, hogy nem értitek egymást. Tudod, mert megtanultad, hogy a munkahelyeden még véletlenül sem lehetsz őszinte. És tudod, hogy jobb, ha nem is mutatod meg magadat, úgy ahogy vagy, sebezhetően, mert azzal visszaélnek mások.

Elfáradtál és beletörődtél, hogy ez ilyen, ez az életed és biztosan azért vagy a földön, hogy szenvedj. Amikor hiszel ezeknek a gondolatoknak, hitrendszereknek, akkor folyamatosan újra és újra ezeket a dolgokat tapasztalod meg akármerre is jársz. Nincs mintád arra, hogy hogyan lehetne másképpen csinálni…

Hitrendszereink irányítják az életünket

A mindennapjainkat a hitrendszereink irányítják, ők uralják a tetteinket, anélkül, hogy tudatosan így vagy úgy tudnánk reagálni bizonyos élethelyzetekre!

Hitrendszereink lehetnek támogatóak és lehetnek akadályozóak. Vannak hitrendszerek, amik az életünk egy bizonyos szakaszában talán a hasznunkra voltak, de elérkezünk egy olyan életszakaszba ahol már kifejezetten akadályoznak minket, vagy romboló hatásuk van az életünkre.

Az agyunk és minden sejtünk minden élményünket „elmenti” fogantatásunktól fogva.

Ezeket a nem tudatos emlékeinket, érzések formájában nagyon mélyen tároljuk.

Hasonlóképpen, mint amikor a számítógépünkön programok futnak. Vannak olyan programok, amikről már régen megfeledkeztünk, talán elavultak így még veszélyt is jelenthetnek. Miattuk sérülékenyebb a gépünk és még a memória egy részét is elfoglalják, ezáltal lassabban működik a gép. Le szeretnénk tölteni az adott program egy újabb verzióját, de előtte jó lenne törölni a régi elavult verziót. Ha nem tudjuk, hol van ez a program, akkor beírjuk a nevét a keresőbe. Amikor megtaláltuk, akkor már „csak” el kell távolítani és helyére az új modern programot letölteni. A régi programról, ami már nem hasznos, nem készítünk biztonsági másolatot, és a kukából is töröljük véglegesen! Tehát így működik ez.

Talán a legnehezebb az a rész, amikor elkezdjük keresni a már nem támogató hitrendszert. Sokszor azt sem tudjuk, hogy merre induljunk. Rengeteg ilyen hitrendszerünk van, például „a pénz könnyebben megy, mint jön”, így nem csoda, hogy nem lesz részünk semmiféle bőségben.  Vagy „nálunk a családban mindenki beteges”, így hogyan is lehetnénk egészségesek”?

Új hitrendszerek

Amikor megtaláltuk a hitrendszert akkor töröljük és keresünk helyére életünket építő, támogató gondolatot. Mint például a „megérdemlem a határtalan bőséget, a boldogságot”, „testem egészséges és kiegyensúlyozott vagyok”.

MOST ÉREZZ bele ezekbe a mondatokba! Ne felületesen olvasd őket és ne csak átszaladj rajtuk a szemeddel! Mondd ki őket hangosan és figyeld meg, hogy mi történik a testedben, amikor a régi mintát mondod ki és mi történik, amikor az újat!

Elsőre a régi minta ismerős, megszokott. Az új viszont valószínűleg furcsa, idegen és félelmet kelt benned! Nem baj. Mondogasd, ízlelgesd tovább! Egészen addig, amíg össze nem barátkozol vele. Addig, amíg bele nem épül az életedbe! Ne ijedj meg attól, hogy nem megy azonnal. Csak mondogasd őket!

Fontos! Ezekről a régi hitrendszerekről sem készítünk másolatot, azaz el kell engednünk őket, különben újra és újra visszatérnek. Le kell zárnunk az életünknek az addigi szakaszát és búcsút kell mondanunk a régi mintáinknak. Előtte még utoljára megvizsgáljuk a régi hitrendszereket, és levonjuk a következtetéseket, a tanulságokat. Megköszönjük nekik, a tanulságokat és harag nélkül engedjük őket útjukra!

Engedd el a régit, fokozatosan vagy azonnal, pont abban a tempóban, ahogy Neked könnyebb.

Mivel minden ember más, van, aki egyik napról a másikra szeret változtatni, van, akinek több idő kell, hogy elengedje, azt, ami már nem jó neki. Ne ítéld meg magadat, csak haladj a saját tempódban!

A változtatást folyamatként képzeljük el. Ugyan a hitrendszerek azonnal törölhetőek, például theta healing módszerrel – mégis elképzelhető, hogy a változás kicsit lassabban következik be. Ez teljesen rendben van így. Adjunk magunknak időt, hogy felismerjük, tudatosítsuk, azt, amikor a régi minta előkerül. Természetes, hogy elő-elő bukkan, hiszen eddigi életünket ezek a minták irányították, sok-sok éve ezek szerint éltünk. Ne bántsd magad, hogy már előbbre kellene tartanod! Ne értékeld le  magadat!

Egyszerűen állapítsd meg: milyen „érdekes” hogy ezt eddig így csináltam, és milyen jó, hogy észrevettem. A következő alkalommal még gyorsabban fogod látni a mintákat és még gyorsabban tudsz úgy dönteni, hogy máshogy cselekszel, reagálsz.

Hogyan motiváld magad?

Bármilyen kicsinek tűnő változást is tudtál elérni. Éld meg sikernek! Hiszen az!

Ezzel a módszerrel az életed bármely területét át tudod alakítani! Hosszú ideje fennálló konfliktusokat tudsz megnézni más nézőpontból, és ezáltal meg is tudod őket oldani!

Az életed olyanná válhat, amilyet mindig is szerettél volna!

Ahogy kezdődött…

Egy nap, amikor már felkelni sem volt kedvem, akkor döntöttem úgy, hogy nekem ez igenis kevés, én biztosan valami nagyobb cél érdekében vagyok itt, nem azért, hogy szenvedjek. Elkezdtem azzal kísérletezni, hogy mi történik, ha nem hiszek a nehéz fájdalmas gondolatoknak, hanem elkezdek más gondolatokat gondolni. Az érdekes az volt, hogy amikor pozitívabb gondolataim voltak, akkor jobban éreztem magam. Ezért egyre lelkesebben gondoltam szép, szeretettel teli gondolatokat. Egyre több erőm lett, és egyre jobban megláttam a szépet magamban és körülöttem. Ez sokkal könnyebben ment, amikor egyedül voltam.

Másoktól függetlenül is jól tudod érezni magadat!

Amikor másokkal is találkoztam, akkor sokkal nehezebb volt magamon tartani a fókuszt. Vannak, akik negatívan gondolkoznak és eleinte nehezen tudtam magamban kitartani a jó érzést keltő gondolataim mellett. Ilyenkor figyelmeztetnem kellett magamat, hogy én jól vagyok! Elégedett vagyok! Figyelek magamra! Fontos vagyok magamnak! Tehát nem engedhetek meg magamnak negatív gondolatokat!

Sok gyakorlással NEKED is egyre könnyebben fog menni. Ezáltal el tudod érni, hogy másoktól függetlenül is jól érezd magad. Ezzel párhuzamosan, fokozatosan el tudod engedni az addigi életednek azt a részét, amivel már nem tudsz azonosulni.

Családi minták

Vizsgáld meg a saját családodból hozott mintákat, és amivel nem értesz egyet, vagy ami nem tölt el jó érzéssel azokat engedd el. Ez a folyamat, eleinte azért sem egyszerű, mert hiány keletkezhet benned. Nincs helyette új mintád. Kezd el megfigyelni, hogy mit tudnál ezúttal másként tenni. Mi adna neked támogatást, magabiztosságot? Mikor éreznéd jól magadat? Keress új hitrendszereket és gyakorold azokat! Mondogasd naponta, ha kell napi többször!

Amikor ezen az úton jársz, akkor már megtetted az első lépést! Elindultál, a saját önismereti utadon! Mert minden út más, mint ahogyan mi is mind mások vagyunk! És mindenki értékes! Ezt sose felejtsd el! Értékes vagy, és azért jöttél a földre, hogy boldog legyél!

Nekem sikerült! Neked is fog!

Kezdj hozzá még ma!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kitűzés a Pinteresten

Megosztás