Ha éppen nincsen álmod, akkor sincs okod elkeseredni! Álmodj egyet  🙂
Első lépés: Álmodozás!
» Keress egy nyugodt helyet és ne gondolkozz! Menj a természetbe, erdőbe, vízpartra, attól függően, hogy téged mi nyugtat meg. Ha éppen nem szeretnél kimozdulni, akkor pedig csendesedj el és meditálj! Figyelj befele! Hallgass megnyugtató zenét!
» Vagy üldögélj egy kicsit a csendben!
» Ha szeretsz rajzolni, színezni, akkor vegyél elő papírt és ceruzát! És csak lélegezz! Emlékezz arra, hogy mire vágytál kiskorodban? Van valami emléked? Hogy mindig is szerettél volna ezt vagy azt?
» Engedd, hogy rádtörjenek az emlékek! Ha írni szeretsz, akkor csak kezd el írni a gondolataidat! Ne gondolkodj, csak hagyd, hogy a kezed „magától” írjon.
» Amikor megérkeznek a gondolatok, akkor írd le őket! Ne bíráld felül, ne javítgasd!
» Lehet, hogy saját magad is meg fogsz lepődni, hogy mennyi minden jön elő, amit eddig elnyomtál.
Második lépés: Szortírozás
» Melyik álom az, ami a legjobban megmozgatja az érzelemvilágodat? Mire vágysz a legjobban?
» Válassz ki egy vagy két, álmot, amit először meg szeretnél valósítani, vagy számozd be őket, hogy milyen sorrendben fogod őket megvalósítani!
Harmadik lépés: Nyomozás
» Kezdj információkat gyűjteni! Ha például új hobbit, vagy új szakmát szeretnél, akkor kezdj elnézelődni, hogy milyen tanfolyamok találhatóak meg a neten? Vannak-e online, vagy személyes tanfolyamok? Az országban hol tartják őket? Mennyi ideig tart egy tanfolyam? Mennyibe kerül? Szeretnél-e valamilyen végzettséget, vagy csakis saját szórakoztatásodra fogsz valamit újat tanulni?
Negyedik lépés: Célmeghatározás
»Mikortól szeretnél új munkahelyen dolgozni? Készíts pontos tervet! Mennyi anyagi háttérre van szükséged a megvalósításhoz? Azt mikor és hogyan tudod előteremteni?
Ötödik Lépés: Tegyél minden nap egy kis lépést a célod érdekében!
Végül:
Amikor elérted, állj meg, és adj hálát magadnak és a Teremtőnek, hogy sikerült elérned az álmodat!
Ha segítségre van szükséged, az elinduláshoz, akkor keress bátran!
Már csak .. néhány hónap és megvalósul az egyik álmom! 🙂
A tiéd mikor valósul meg?